Tijd voor nieuwe bbq inspiratie! Ik laat jullie zien hoe je pulled pork kunt maken en hoe je thuis zelf heel eenvoudig zalm kunt roken.
Hierbij alle ingrediënten:
Gyros pita (voor 8 stuks):
– 250 gram bloem
– 100 gram melk
– 50 gram lauw water
– 10 gram verse gist of 3 gram gedroogde gist
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
Voor de dry rub (kruidenmix):
– 1 theelepel zout
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1/4 theelepel zwarte peper
– 4 theelepels oregano (gedroogd)
– 1/4 theelepel chilipoeder
– 3 theelepels tijm (gedroogd)
– 2 theelepels karwijzaad (gemalen)
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels komijn (gemalen)
– 1/2 theelepel uienpoeder
– 45 gr bruine basterdsuiker
Voor de tzatziki:
– 500ml Griekse yoghurt
– ½ komkommer (geraspt en uitgelekt)
– 3 a 4 teentjes knoflook
– ½ eetlepel dille (gedroogd)
– 1 theelepel munt (gedroogd)
– sap van een ½ citroen (eventueel)
– scheutje olijfolie
– flink wat versgemalen zwarte peper
– snufje zout
Voor de pekel voor de zalm:
– 1 liter water
– 60 gram zout
– scheutje ketjap asin (zout)
– paar blaadjes laurier,
– eventueel wat peperkorrels
– eventueel kruidnagel naar smaak
Voor de zure room:
– 125 gram zure room of crème fraiche
– bosje dille
– sap en rasp van 1/2 limoen
– Peper en zout
Check hier de FOODGLOSS MOKKEN: http://beautyglossgoodies.nl/
Deze video is gemaakt in samenwerking met Eiland de Wild: https://www.eilanddewildkeukens.nl/
Meer Foodgloss?
Snapchat: foodglossnl
Instagram: http://www.instagram.com/Foodgloss
Facebook: http://www.facebook.com/Foodgloss
Twitter: http://www.twitter.com/Foodgloss
Wil je iets opsturen? Dit kan naar het volgende adres:
Foodgloss, Passeerdersgracht 18, 1016 XH Amsterdam
no comment