Oostere stoofkip – Foodgloss

Hi! Dit keer deel ik een recept dat de afgelopen tijd vaak bij ons op tafel heeft gestaan. Het lijkt veel werk omdat het lang op het vuur staat, maar in principe vraagt het recept zelf weinig tijd. Ik maak een soort stoofvlees gerecht met kip en een hele hoop ingrediënten uit de Indonesische keuken.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 6 personen):
– 1000 – 1200 gram kip (kipdijfilet, kippenpoten, kipfilet etc.)
– 3 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 theelepel kruidnagel
– 1 theelepel foelie
– 1 eetlepel gemberpoeder (of een flink stuk verse gember)
– scheutje gembersiroop
– 2 kaneelstokjes
– 1 eetlepel sambal
– 100 ml ketjap asin
– 1 eetlepel sambal
– 1 eetlepel suiker
– 200 ml water
– olie om in te bakken
– zout en eventueel peper
– eventueel: scheutje azijn erdoor

Serveer met bijv. rijst of noodles, boontjes, kroepoek, zoetzure komkommer etc.

Check hier de FOODGLOSS MOKKEN: http://beautyglossgoodies.nl/

Meer Foodgloss?
Snapchat: foodglossnl
Instagram: http://www.instagram.com/Foodgloss
Facebook: http://www.facebook.com/Foodgloss
Twitter: http://www.twitter.com/Foodgloss

Wil je iets opsturen? Dit kan naar het volgende adres:
Foodgloss, Passeerdersgracht 18, 1016 XH Amsterdam

no comment

Add your comment

Your email address will not be published.